6 BİN BALIK DOĞAL YAŞAM ALANINA KAVUŞTU

10.04.2018
104201816759181.jpg
6 BİN BALIK DOĞAL YAŞAM ALANINA KAVUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen 'İzmit Körfezi'ni Balıklandırma Projesi' kapsamında 6 bin levrek, çupra ve kalkan balığı bu gün düzenlenen programı ile denize bırakıldı.

'İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi'nin ikinci etabı kapsamında 6 bin levrek, çupra ve kalkan balığı denizle buluşturuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ortaklığında başlatılan projenin ilk etabında, geçen yılın Kasım ayında, Değirmendere sahilinden 3 bini levrek ve 3 bini kalkan olmak üzere 6 bin balık yavrusu denize bırakılmıştı. Karamürsel sahilinde bugün düzenlenen törenle 6 bin balık yavrusu daha denizle buluşturuldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımları ile düzenlenen programda kendisine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, CHP İlçe Başkanı Ali Kara, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri İlhan Bayram, Daire Başkanları, Daire Amirleri, STKlar ve çok sayıda Karamürselli vatandaş eşlik etti. Açılış ve Selamlama konuşmalarını yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım; Huzurun Başkenti Karamürsel’e yakışır bir projeyi hayata geçirdikleri için öncelikle Başkan Karaosmanoğlu’na ve çalışmada bulunan herkese teşekkür etti. Sanayi kenti olarak anılan Kocaeli’nin cennete açılan kapısı olarak adlandırdığı Huzur’un Başkenti Karamürsel’de 70’in üzerinde oluşan balık türlerinin gelecek zamanda katlanarak, akvaryum misali Türkiye’nin gözde bir ilçesi haline gelecektir. Dedi. Başkan Yıldırım’ın ardından İçe Kaymakamı duygu ve düşüncelerini paylaştı. Son olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; Çevre kirliliğinin önüne geçilmesinin önemine vurgu yaparak, "Toprak, su ve hava kirletilirse yandık. Hayatımızı kirletmiş oluruz. Bu yüzden geri dönüşümü mümkün olan bütün malzemeleri geri dönüşümde kullanmalıyız. Hepimiz buna dikkat etmeliyiz ve atıklarımızı kaynağında ayrıştırmalıyız. Bu konuda model olalım. Atıkları kaynağında ayrıştıralım. Biz de bunları gidip, zamanında alalım. Evde doğrudan çöpe attığımız geri dönüşümü mümkün olan bütün malzemeleri kaynağında ayrıştırdığımız zaman inanın ekonomiye de çok büyük bir destek vermiş olacağız hem de çevreyi de kirletmemiş olacağız. Ayrıştırmadığımız çöpün maliyeti bize çok daha fazla oluyor. Yemek atıklarını dahi kaynağında ayrıştırırsak onları da gübre yapabiliyoruz" diye konuştu.
İzmit Körfezi'nin gerçekleştirilen projelerle büyük oranda temizlendiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Körfez'de şu anda 70'in üzerinde tür oluştu. Yunus balıkları bile gelip, Körfez'de turlamaya başladı. Bu temizliğin en güzel göstergesidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak birçok kurumla birlikte çok güzel projelerimiz var. Biz bu işi severek, yapacağız ve cennet vatanımızı çok daha güzel, pırıl pırıl, tertemiz, sağlıklı şehir haline getireceğiz. Bu projeyi bu yüzden biz bütün gönlümüzle destekliyoruz ve sahip çıkıyoruz. Biz her zaman bilimden yanayız" dedi. Konuşmaların ardından Karamürsel Vapur İskelesi üzerinde kurulan platformdan Kalkan, Çupra ve Deniz Levreğinden oluşan 6 bin balığı körfezin’in serin sularına kavuşturularak, Ekolojik dengenin ve çevrenin korunması için başlatılan seferberliğin ikinci aşaması olan Körfez’in Balıklandırılması Projesi tamamlandı.