BAŞKAN YILDIRIM KURTARDIĞI DALGIÇ İLE BİR ARAYA GELDİ

02.03.2017
23201719464057.png

BAŞKAN YILDIRIM KURTARDIĞI DALGIÇ İLE BİR ARAYA GELDİ

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, boğulmaktan kurtardığı dalgıç Şenay Ertorun ile ilk kez bir araya geldi.

1 Mart 1958 Üsküdar Faciası Anma programı esnasında meydana gelen ve Ülke basınına bomba gibi düşen olayda Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, kazazede dalgıç Şenay Ertorun ile ilk kez bir araya geldi. TRT Ana haber ekipleri tarafından Röportaj için davet edilen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Dalgıç Şenay Ertorun kameralar karşısında ilk kez bir araya gelerek yaşanan adrenalin dolu o anları anlattılar. Heyecana kapılıp boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Şenay Ertorun’a insanlık görevini fazlası ile yerine getiren Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Sert geçen kış ayının ve su sıcaklığının 2-3 derece olmasına aldırmaksızın yaptığı müdahaleyi  anlatırken kazazede Ertorun’un gözleri doldu.

HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR

2 Yıldız Sahibi Profesyonel dalgıç unvanına sahip Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, kendisinin de bu sporu yaptığının ve ilk zamanlarda başına aynı olayların geldiğinden bahsederken bu spordan korkulmaması gerektiğini aksine suyun altının suyun üstenden daha güvenli olduğunu ve bu sporu yapmak için herkese önerinde bulunduğunun altını çizdi. Anma programı esnasında yaşanan talihsiz olay karşısında suda bulunun ve boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalan dalgıç kızımız Şenay’ın o anki ruh halini benden iyi kimse bilemezdi. Bu sporu yapmamın ve o durumda daha önce kalmamın bana verdiği tecrübesi ile denize atlayarak dalgıcın üzerinde bulunan BC ye müdahale ederek sağlıklı bir şekilde karaya ulaştıklarını anlattı.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Ülke gündemine bomba etkisi gibi düşen talihsiz olay karşısında adeta şoka giren Şenay Ertorun, olaydan bir gün sonra kendisine gelerek Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Anne ve Babası ile gelen Şenay Ertorun, olayın Kahramanı olan İsmail Yıldırım’a getirdiği çiçeği takdim ederek yaptığı kahramanlık ve Dünyaya verdiği insanlık mesajından ötürü teşekkür etti ve olay esnasında yaşanan olaylar hakkındaki anılarını paylaştılar.