BAŞKAN YILDIRIM ÜNİVERSİTELİ GENÇLER İLE BULUŞTU

14.03.2017
14320179414527.png

BAŞKAN YILDIRIM ÜNİVERSİTELİ GENÇLER İLE BULUŞTU

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ile bir araya geldi.

Karamürsel MYO (Meslek Yüksek Okulu) Konferans salonunda yapılan toplantıda üniversite öğrencileri Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı ağırladı. Öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Yıldırım, öğrencilerle söyleşi yaptı. ‘’Genç dimağların fikirlerine ve düşüncelerine her zaman ihtiyacımız vardır’’ diyen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, bir buçuk saat boyunca kendini, hayatını ve Karamürsel’i anlatarak, öğrencilerle neşeli anlar geçirdi. Başkan Yıldırım yaptığı konuşmada, ‘’ 1973 Karamürsel doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Karamürsel’de tamamladım. Bu arada lisenin bir kısmını Deniz Lisesinde okuduktan sonra o gün ki koşullarda askeriye beni çok uygun bulmadığından okuldan attı. Neden attığını 15 Temmuzda anladım, demek ki o gün ki FETÖ’cüler bizi kendi aralarında istememişler. Beni atmalarını ardından bende hayatıma normal devam etmeye başladım. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum, 1994 senesinde mezun oldum. Askerliğimi kısa dönem olarak İstanbul’da yaptıktan sonra dil eğitimi için Yurtdışına çıktım. 1 seneye yakın İngiltere’de kaldıktan sona tekrar Türkiye’ye döndüm. Çukurova Holdinge bağlı bir fabrika olan SCA fabrikasında karton ve koli satarak hayata başladım. Yaptığım iş satışçılıktı arkadaşlar, O gün ki koşullarda dil eğitimi almış bir abiniz olarak işe başladığımda asgari ücret ile işe başladım.’’ Diyen Başkan Yıldırım, hayatın zorluklarından ve önlerine çıkacak olan inişli çıkışlı süreçleri kendi hayatından örnekler vererek gençleri aydınlattı.

Daha sonra güncel ve tarihi olayları konu alan konuşmasında ; ‘’ Bize Mustafa Kemal Atatürk bir hedef çizdi, dedi ki Muhasır Medeniyet seviyesi. Bunu çizerken o hedefte o insanların ahlakı, o insanların yaşamı, o insanların zekası, bilgisi ve stratejilerini anlatmaya çalışıyordu. En basit örneğiyle bu mikrofonu masanın neresine koysam diye bir Türk ve Bir Almana sorsanız, Almanlar bütün Mühendisleri toplar 6 kişi, 6 saat toplantı yapar ve bu mikrofonun bu masada en iyi hangi şekilde duracağını en faydalı şekilde duracağını bir şekli karar verir verir ve oraya koyar. Biz ise o kararı en çabuk şekilde karar verip oraya koyan çok zeki bir toplumuz. Biz bu kadar zeki bir toplumuz. İşte zekiyiz ama yanlış yerlerde kullanıyoruz.  Zekamızı kullanmayalım diye bizi dağıtıyorlar. Siyasi ayrımcılığa gittiler yetmişli yıllarda, yakın tarihimizi okuyun, Üniversiteye giden abilerimiz savaştılar üniversitelerde. Ne için savaştılar biliyor musunuz? Biri sağ, biri Sol. İkisi de Özgür, bağımsız, kimseye bağlı olmayan bir Türkiye için savaşıyoruz diyorlardı. İkisi de aynı şeyi söylemelerine rağmen birbirlerini vuruyorlardı. Bize bunu yaptırdılar. Seksenden sonra ortaya konan sistemsel yanlışlıklar, bizi bu güne kadar getirdi. Şunu her seferinde söylüyorum, Biz Anadolu coğrafyasının bekçileriyiz. Hem inancımız gereği, hem töremiz gereği bizlere bu topraklar emanet edildi ve biz bu toprakları ebediyen bekçisi olmak için burada varlığımız için savaşıyoruz ve ebediyen savaşacağız arkadaşlar. dedi

Ardından Okul Müdürü İbrahim Sertçelik, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a katkılarından ve Öğrencilere zaman ayırarak kendilerini yalnız bırakmadığından ötürü dostluğun ve birlikteliğin bir nişanesi olarak kendisine plaket takdim etti.