ÇEVRE GÜNÜ EREĞLİ’DE KUTLANDI

05.06.2017
562017132555903.png

ÇEVRE GÜNÜ EREĞLİ’DE KUTLANDI

Çevre haftası nedeniyle Ereğli Güzelkıyı İlk ve Orta Okulu tarafından tören düzenlendi.

Ereğli Sahil şeridinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından konuşmacı öğrenciler tarafından çevre haftasıyla ilgili konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çevre haftasının farkındalığını vurgulamak üzere ana okul öğrencilerinin hazırladığı çarpıcı kıyafetler sergilendiler.

İlçe genelinde çevre haftasıyla ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon, fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve İlçe Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu tarafından ödülleri verilerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sahil şeridinde Yeşilliklerin üzerinde düzenlenen etkinliklerin ardından KARSAD (Karamürsel Su Altı Sporları Derneği) tarafından düzenlenen, deniz temizleme etkinliğine katılım gerçekleşti. Dalgıçlar Karamürsel Sepetleriyle denize dalış yaparak deniz temizliği yaptı.

Çevre haftası etkinliklerine Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, İlçe Sağlık Müdürü Ferhan Uğur, KARSAD Başkanı Zeki Şirinoğlu, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ve veliler katıldı.