GAZİLER GÜNÜ TÖREN İLE ANILDI,

19.09.2017
2102017151650804.png
GAZİLER GÜNÜ TÖREN İLE ANILDI,

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Maraşel ve gazi unvanının verilmesinin 96.yıl dönümü ve 19 Eylül Muharip Gaziler Günü nedeniyle Karamürsel’de tören düzenlendi.

19 Eylül Muharip Gaziler Günü münasebeti ile düzenlenen Anma törenine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Canik, İlçe jandarma Komutanı Sadık Eroğlu, Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Karamürsel Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yaşar Göközkut, Daire Amirleri, STK’lar ve çok sayıda gazi yakını katıldı. Karamürsel Belediye Başkanlığı, İlçe Kaymakamlığı ve Gaziler Derneği Karamürsel Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Gaziler Derneği Başkanı Yaşar Göközkut tarafından yapıldı.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Karamürsel Belediye Başkan’ı İsmail Yıldırım, Gazi ve Şehit ailelerine yemek verdi. Verilen yemekte Başkan Yıldırım, ‘’Şanlı tarihimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin kahramanlıklarıyla, canları pahasına verdikleri mücadeleler ve büyük zaferlerle doludur. Hepimizin 19 Eylül Muharip Gaziler Gününü kutlarım.’’ Dedi.