MART AYI MECLİS TOPLANTISI DÜZENLENDİ

02.03.2017
23201719319838.png

MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2017 Mart ayı Meclis Toplantısı 2 Mart Salı Günü Altınkemer Kültür Merkezi Konferans salonunda yapıldı.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından 1 Mart Üsküdar Faciasını anma programında meydana gelen olaydan bahsederek; ‘’ Dalgıç kızımızın durumu şuan gayet iyi, kızımızın heyecanlanarak su yutması iyice telaş yapmasına ve şoka girmesine sebep oldu.

Kendisi yardım çağırısında bulundu. Kalabalık arasında herkes şaşkın ama ben bu işi biliyorum. Ne hissettiğini en iyi bilenlerdenim. Bize de görev düştü. Çok basit bir olaydır. Elbiseyi şişiren bir BC vardır. Onu şişirseydi kendisi çok rahat kurtulacaktı. O anın psikolojisi, baskısı ile bunu yapamadı. Bu işle uğraşanlar bilir. Suyun içinde bir anda bütün hakimiyeti kaybederseniz. Yardım ihtiyacı doğması ve bu işi bilen birisi olarak olaya birebir müdahale ettim. Sevindiren olay kötü bir şey olmadı.

O elbise aslında batmaz. Tören esnasında çokta derin olamayan bir ortamda herhalde partner dalgıcı gözden kaçırdı. O da bir an önce su üstüne çıktı. Ayakları ile devamlı su üzerinde kalmaya çalışıyor. Su yutma ihtimali çok fazla. Olaya en yakın kişi bendim. Bunu birebir yaşadığım için ben müdahale ettim. Ben etmesem de bir çok kişi suya atlardı" diye konuştu

mart ayı meclis toplantısı, 01.02.2017 tarihli meclis toplantı tutanağının oya sunulması ile mart ayı meclis gündeminin sunulmasıyla devam etti.

2 maddeden oluşan Mart ayı meclis gündeminde 1. Madde; Halı saha Öğrenci İndirimi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün gelir tarifesi yazısı oldu.

Karamürselli öğrenci kardeşlerimizin şikayetlerini değerlendiren Belediye Meclisi, öğrenciler için halı saha ücretinin 2016 yılı tarifesinin uygulanmasına karar verdi. Bu uygulama sahada yer alan oyuncuların en az yarısından bir fazlası öğrenci olduğunda geçerli olacaktır.

Meclis Gündemindeki ikinci Madde ise; ‘’4 Temmuz Mahallesi, 511 ada, 7 parselin üzerinde 25 yıllığına yap işlet devret yöntemiyle yapılacak olan öğrenci yurdunun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapılması işi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün yazısı’’ oldu.

Yurt projesini meclis üyeleri ile paylaşan Başkan Yıldırım, Kocaeli .büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek proje ile Karamürsel’de önemli bir ihtiyaç olan öğrenci yurdunu hayata geçireceklerini söyledi.