ÜSKÜDAR VAPUR FACİASI KARAMÜRSEL’DE ANILDI

01.03.2018
132018161311586.jpg
ÜSKÜDAR VAPUR FACİASI KARAMÜRSEL’DE ANILDI

1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu yaşamlarını yitiren vatandaşlar için, Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni yapıldı.

Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve dua okundu. Karamürsel Belediyesi tarafından bu elim kazanın 60. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine, İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediyesi Başkan yardımcısı Ali Karacan, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, CHP İlçe Başkanı Ali Kara, MHP İlçe Başkanı Çetin Öksüz, Saadet Partisi İlçe başkanı Mehmet Özalay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, Daire Amirleri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kabristanlıkta yapılan duanın ardından Karamürsel Belediye Başkan yardımcısı Ali Karacan tarafından Üsküdar vapuru faciasında ölenlerin mezarına çiçek bırakıldı.
Ardından İlçe iskelesine geçilerek şehitler için denize karanfil bırakılarak, Karamürsel Su Altı Sporları Derneği (KARSAD) tarafından denizden pankart çıkartıldı.