Zeytin Ağaçları Hakkında Önemli Duyuru

25.11.2016
25112016145533613.png

Hiçbir unsuru zayi edilemeyecek derecede kıymetli olan ve Akdeniz efsanelerinde ‘ölmez ağaç’ diye anılan zeytin ağaçları maalesef ülkemizde farklı sebepler yüzünden öldürülüyor. Farklı sebeplerden en önemlisi zeytin ağaçlarının bulunduğu alanlara yapı yapılmasıdır.

Belediyemiz başlattığı uygulama ile, ilçemiz sınırları içerisinde yapılaşmaya izinli izinsiz zeytin ağacı bulunan tüm parsellerde parsel sahibi veya yapı yapacak yüklenici müteahhit yapı inşaatına başlamadan önce yapı alanında kalabilecek zeytin ağaçlarını tespit edip, usulüne uygun budamasını yaparak sökülmesini sağlayacak ve belediyemizden temine edilen saksılara yerleştirerek başka alana dikilmek üzere belediyemize teslim edecektir.

Zeytin ağaçlarını sökmeden, keserek yapı alanı açmaya çalışan parsel sahibi yada müteahhide yapı izni verilmeyeceği gibi cezai müeyyide uygulanacaktır.