DUYURU VE İLANLAR

ANASAYFA   >    DUYURU VE İLANLAR   >    ASANSÖR PERİYODİK KONTROLÜ HAKKINDA TEBLİGAT

ASANSÖR PERİYODİK KONTROLÜ HAKKINDA TEBLİGAT

Sayın Bina Yöneticisi/Sorumlusu,

İş bu tebligat, KARAMÜRSEL BELEDİYESİ sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin periyodik kontrollerinin A Tipi Muayene Kuruluşu tarafından T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 4 Mayıs 2018 Tarihli 30411 Sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre yılda en az bir kez gerçekleştirilmesi işi hakkında tebligattır.

Yukarıda belirtilen yönetmelik çerçevesinde KARAMÜRSEL BELEDİYESİ ile A Tipi Muayene Kuruluşu olan KENT GRUP ASANSÖR KONTROL MUAYENE BELGELENDİRME LTD. ŞTİ. arasında imzalanan protokol gereği, KENT GRUP BELGELENDİRME asansör periyodik kontrolü yapmak üzere yetkilendirilmiştir.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin 34’üncü maddesinin birinci fıkrası “Bina sorumlusu, asansörün güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzere yılda en az bir defa periyodik kontrolünü yaptırır.” gereğince KARAMÜRSEL BELEDİYESİ sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin periyodik kontrolü KENT GRUP BELGELENDİRME tarafından belirlenen tarihte, asansör yetkili servisi nezaretinde gerçekleştirilir.

Periyodik kontrol yaptırmakla yükümlü vatandaşlarımızın aşağıda paylaşllan irtibat adreslerinden KENT GRUP BELGELENDİRME ile irtibata geçip, başvuruda bulunmaları rica olunur.

Periyodik kontrol yaptırılmaması halinde KARAMÜRSEL BELEDİYESİ asansörünüzü MÜHÜRLEYECEKTİR.

KENT GRUP ASANSÖR KONTROL MUAYENE BELGELENDİRME LTD ŞTİ.

İletişim: 0312 339 30 70 — 0552 870 7038

GARANTI BANKASI - KEÇİÖREN ŞUBESi