ANASAYFA   >    HABERLER   >    EVİNDE KAL KARAMÜRSEL "HAYAT EVE SIĞAR"

EVİNDE KAL KARAMÜRSEL "HAYAT EVE SIĞAR" Güncelleme: 02 Nisan 2020 , Perşembe

Sevgili KARAMÜRSEL'LİLER,

Bu zorlu süreçte sizlerin sağlığını korumak için, gece gündüz 7/24 tüm personelimiz ile çalışıyoruz. Tabi ki bizlerin yoğun çalışmalarının yanında, toplum olarak koronavirüs salgınına karşı yerine getirmemiz gereken sosyal sorumluluklarımızın olduğunu unutmayalım.

Kendinize ve çevrenize verebileceğiniz etkiyi düşünün! Sizler de kendi sağlığınız için lütfen mümkün olduğu kadar evlerinizde kalın, kişisel temizliğinize özen gösterin, sosyal mesafenizi koruyun

Çevrenizde ki değerli 65 yaş ve üstü büyüklerimizin, komşularınızın, akrabalarınızın kapısını çalmalı, hal
 hatır sorarak ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olup "insani vazifelerimizi" yerine getirmeliyiz.

Resmi olarak yayınlanan "Koronavirüs" tedbir kurallarının takipçisi olun.

İŞTE KORONAVİRÜSTEN KORUNMANIN 14 KURALI

1- Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın.

2- Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun.

3- Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın

4- Kıyafetlerinizi 60-90 derece normal deterjanla yıkayın.

5- Ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikâyetleriniz varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun.

6- Öksürme ve hapşırma arasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın, mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın.

7- Yurtdışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin.

8- Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve detarjanla her gün temizleyin.

9- Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının.

10- Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalarla temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın.

11- Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.

12- Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin.

13- Hiçbir kişisel eşyanızı (havlu gibi gündelik eşyaları) ortak kullanmayın.

14- Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.

Bizler, 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin evlerinden çıkmamaları için 7/24 acil ihtiyaçlarını kapılarına kadar getiriyoruz, Karamürsel Belediyesi destek ekibi olarak 7/24 ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz.

DESTEĞE İHTİYACI OLAN DEĞERLİ 65 YAŞ VE ÜSTÜ BÜYÜKLERİMİZİ BİZE BİLDİRİN,

GIDA YARDIMINA İHTİYACI OLAN TÜM İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA ERZAK YARDIMI ULAŞTIRABİLMEK İÇİN, ÇEVRENİZDE Kİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ'NİN BİZE
452 10 25 ve 452 12 21 TELEFON NUMARALARIMIZDAN ULAŞMALARINI SAĞLAYIN.

#HepBirlikteBaşaracağız #EvindeKal #EvindeKalTürkiye

KARAMÜRSEL BELEDİYESİ | "HER ÇINARA, BİR FİDAN!"

Karamürsel Belediyesi YARDIM Ekibimizi, 7/24 arayabileceğiniz telefon numaralarımız;
          0(262) 452 10 25
0(262) 452 12 21   0(262) 452 54 00