ANASAYFA   >    HABERLER   >    İŞÇİYE BÜYÜK ZAM

İŞÇİYE BÜYÜK ZAM Güncelleme: 22 Mart 2020 , Pazar

İŞÇİYE BÜYÜK ZAM

Karamürsel Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olan ve belediyede çalışan 50 işçiyi kapsayan toplu sözleşmeye göre işçilerin maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy tarafından imza altına alınan sözleşme işçiler arasında sevinç yarattı. İşçiler ve sendika yetkilileri, verdiği büyük zamdan dolayı Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür etti.

İKİ KATINI AŞTI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyon rakamlarının 2 katını aşkın bir ücret artışıyla toplu sözleşmenin imzalanmasını sağladığı için hem Karamürsel işçisi hem sendikam adına Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yıldırım ise “Toplu iş sözleşmesini yeni yıla girmeden bitirerek, ilçemize ve halkımıza hizmet etmek için çalışan işçi kardeşlerimizin emeğinin karşılığını vermek bizleri mutlu etti. Çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.