url: balikcilara-renkli-ugurlama-2019-09-02.html

BALIKÇILARA RENKLİ UĞURLAMA

Güncelleme: 02.09.2019

Balıkçılara renkli uğurlama

Ereğlili balıkçılar; dudaklardan dökülen dualar, gözlerden süzülen yaşlar eşliğinde, alkışlar ve havai fişek gösterileriyle denize uğurlandı

Karamürsel Belediyesi’nin, denizlerde av yasağının sona ermesi nedeniyle düzenlediği Ereğli Balık Festivali’nin ikinci gününde balıkçılar; dualar, göz yaşları, alkışlar ve havai fişek gösterileri eşliğinde uğurlandı. Balık festivalinin ilk gününde Ereğli İskele Meydanı’na kurulan dev ızgaralarda balıklar pişirilmiş ve halka ikram edilmişti. Çevre il ve ilçelerden de çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalde 6 bin adet balık-ekmek dağıtılmıştı.

DENİZE UĞURLANDILAR

Ereğli Balık Festivali akşam da genç sanatçı Irmak Arıcı’nın konseriyle devam etmişti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk geldiği için coşkuyu ikiye katlayan konsere yüzlerce kişi katılmıştı. Irmak Arıcı’nın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden Karamürselliler, geç saatlere kadar eğlenme imkanı bulmuştu. Ereğli Balık Festivali’nin ikinci gününde ise balıkçılar denize uğurlandı. Ereğli sahilinde gerçekleştirilen uğurlama töreni duaların okunmasıyla başladı.

DUALAR OKUNDU

Karamürsel İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir tarafından okunan duaların ardından Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım bir konuşma yaptı. Başkan Yıldırım, bütün reisleri bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, ekmeğini denizden çıkaranlara bereketli bir sezon temenni etti. Yapılan tüm dualara sahili dolduran Ereğli halkı da eşlik etti. Çoluk-çocuk, genç-yaşlı demeden sahile akın eden Ereğli halkı, balıkçıların şovunu ilgiyle izledi, onların coşkusuna ortak oldu.

HAVAİ FİŞEK EŞLİĞİNDE

Ereğlili balıkçılar, denize açılmadan önce kendilerini uğurlamaya gelen halka güzel bir şov yaptı. Balıkçı tekneleriyle denizde bir tur atan balıkçılar kimi zaman hava fişek attı, kimi zaman sis bombalarıyla geceyi aydınlattı. Ereğli halkı da kendilerini selamlayan balıkçılara alkışlarla eşlik etti, el sallayarak vedalaştı. Bu esnada kiminin dudaklarından dualar, kiminin gözlerinden yaşlar döküldü. Balıkçılar denizden ilk çıkardıkları balıkları ise sabahın erken saatlerinde mezata getirdi.

SABAH MEZAT VARDI

Türkiye’nin en büyük ikinci balık hali olan Ereğli Balık Hali’nde sabah namazı sonrasında başlayan mezata AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu ve meclis üyeleri de katıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir’in okuduğu duaların ardından mezat başladı.

BAŞKAN HEP YANLARINDAYDI

İlk günden beri Ereğli halkının yanında olan, balık-ekmek dağıtımından konsere, dualardan uğurlama törenine kadar festivalin her aşamasıyla yakından ilgilenen, balıkçıları bir an olsun yalnız bırakmayan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, mezatın açılışında da balıkçıların yanındaydı. Başkan Yıldırım, balıkçılara bir kez daha bereketli bir sezon diledi. Mezata ilk gelen balıklar gösterdi ki bu yıl balıkçılar için bereketli geçecek.

İlgili Dosyalar

Güncelleme: