Başkan Çalık, Ankara’nın Başke...

Başkan Çalık, Ankara’nın Başkent Oluşu İle İlgili Mesaj Yayınladı

12 Ekim 2024
Başkan Çalık, Ankara’nın Başkent Oluşu İle İlgili Mesaj Yayınladı
Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Ankara’nın Başkent oluşunun 101.yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Çalık yayınladığı mesajda;
“Bugün, Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti ilan edilişinin 101. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 13 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen bu tarihi karar, ülkemizin çağdaşlaşma sürecinin temel taşlarından birini oluşturmuştur.
Ankara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin merkezi olmuş ve Cumhuriyet değerlerinin sembolü haline gelmiştir. Bu önemli adım, yalnızca coğrafi bir değişim değil, aynı zamanda milletimizin iradesinin, demokrasinin ve modernizmin ifadesidir.
Karamürsel Belediyesi olarak, Cumhuriyetimizin kazanımlarını sahipleniyor ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla bu değerleri yaşatmaya çalışıyoruz. Ankara'nın bize öğrettiği birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu Karamürsel’de de hâkim kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz.
Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ankara'nın başkent oluşu, bizlere geleceği inşa etme sorumluluğunu hatırlatıyor.
Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”