"Başkan Çalık’tan Okullarda Te...

"Başkan Çalık’tan Okullarda Temizlik ve Hijyen Seferberliği: Eksikler Tamamlandı"

9 Eylül 2024

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde okullardan gelen temizlik ve bakım taleplerini değerlendirerek, öğrenci ve öğretmenlerin daha sağlıklı bir eğitim ortamında bulunmalarını sağlamak için gerekli önlemleri aldı.
Başlatılan temizlik seferberliği çerçevesinde, Karamürsel Belediyesi ekipleri, ilçedeki tüm okullarda detaylı temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yaptı. Sınıflar, koridorlar, tuvaletler ve diğer ortak kullanım alanları titizlikle temizlenirken, hijyen standartlarının en üst seviyede tutulmasına özen gösterildi.
Belediye Başkanı Çalık, bu çalışmanın eğitim ortamlarının sağlığını ve güvenliğini artırmak için büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak, “Okullarımızın temiz ve hijyenik olması, çocuklarımızın sağlığı ve eğitim kalitesi için kritik bir öneme sahiptir. Karamürsel Belediyesi olarak, eğitim kurumlarımıza destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ekiplerimiz, verdiğim talimat doğrultusunda en iyi şekilde çalıştı ve okullarımızı temiz ve hijyenik hale getirdi” dedi.
Karamürsel Belediyesi ekipleri, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra, okul yönetimleriyle düzenli iletişim içinde olunarak, gerekli malzemelerin temin edilmesi ve sürekli bakım hizmetlerin yapılmasını sağladı.
Ayrıca okul yöneticilerinden ve velilerden gelen geri bildirimlerin değerlendirileceği ve gerekirse ek önlemler alınacağı belirtildi.
Bu kapsamlı temizlik çalışmaları sayesinde, öğrencilerin ve öğretmenlerin daha sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamında bulunmaları sağlanmış oldu.
Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık açıklamasında; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimle ilgili vizyonunu ve sözlerini hatırlatarak, öğrenciler ve öğretmenler için umut dolu bir yıl diledi.
Başkan Çalık, eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, Atatürk’ün eğitim ve öğretimle ilgili önemli sözlerini hatırlatarak şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki bir milleti ya asıl insan yapar, ya da ancak bu insana layık bir toplum haline getirir’ sözleri, eğitim ve öğretimin ülkemizin geleceği için ne kadar kritik olduğunu bize hatırlatıyor. Eğitim, yalnızca bireylerin değil, toplumların gelişimi için de temel bir unsurdur. Bu anlayışla, Karamürsel’deki okullarımızın eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.”