ARAMA
Karamürsel Belediye Başkanlığı

Karamürsel’de Tarihi Sanat ve...

Geri

Karamürsel’de Tarihi Sanat ve Doğa Köyü

17 Temmuz 2024
Karamürsel’de Tarihi Sanat ve Doğa Köyü
Son yıllarda İstanbul ve çevre illerden büyük rağbet gören ve köyde neredeyse boş arazi bırakmayan doğa ve sanat gönüllüleri Fulacık’ı keşfetti.
1921 yılında Rum yerleşimi olan, günümüzde Bulgaristan göçmenlerinin yaşadığı Fulacık köyü, tarihi manastırı, Kilisesi, üzüm bağları ile önemli bir merkez olarak bilinirken son yıllarda açılan “Orman Dede Lavanta Parkı” ile ülke genelinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler yetiştiriciliği alanında anılmaya başladı.
İLK HASAD YAPILDI
Karamürsel’in Fulacık Mahallesinde keşfedilmeyi bekleyen sanat ve doğa parkında yılın ilk ekinezya hasadı yapıldı.
Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirici aynı zamanda, Arkeolog ve Mozaik Sanatçısı Aysel Ergül tarafından, muhteşem bir sanat, doğa ve tarım parkı yapıldı.
44 dönümlük arazi üzerinde ekinezya, kekik, lavanta, adaçayı, aranya, defne, Karamürver ve biberiye yetiştiriliyor.
WORKSHOPLAR VERİLİYOR
Bölge halkına farkındalık yaratan ve istihdam sağlayan Orman Dede Lavanta Parkında yoga, aşçılık, heykel ve sanat workshopları da yapılıyor.
İnsan, doğa, tarım, sanat ve sanatçının her zaman yanında olan Karamürsel Belediyesi, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirici aynı zamanda, Arkeolog ve Mozaik Sanatçısı Aysel Ergül’ü yalnız bırakmayarak Ekinezya hasadına katılarak destek verdi.
AROMATİK BİTKİLER MÜZESİ YAPILACAK
Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Karamürsel Belediyesi olarak sanata, doğaya, tarıma ve insana değer verdiklerini belirterek, Karamürsel’de bu tarz yerlerin sayısının artması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Başkan Çalık, ayrıca bölgeye Aromatik Bitkiler Müzesi yapılmasını planladıklarını açıkladı.
Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirici aynı zamanda, Arkeolog ve Mozaik Sanatçısı Aysel Ergül, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ederek; “Orman Dede Lavanta Parkı aslında Rahmetli Abim İbrahim Demirkıran’ın lakabıydı. Kendisini kaybettikten sonra buraya yerleşerek bu parkı açtık ve onun adını yaşatmak adına parkın ismini Orman Dede Lavanta Parkı koyduk” dedi.
İnsan, doğa, tarım, sanat ve sanatçının her zaman yanında olan Karamürsel Belediyesi, Aysel Ergül ve ekibini yalnız bırakmayarak lavanta hasadı etkinliğine destek verdi.