ARAMA
Karamürsel Belediye Başkanlığı

Bilgiçler Köfte ve Izgara

Geri
Bilgiçler Köfte ve Izgara

Ünü il dışına taştı:

BİLGİÇLER KÖFTE VE IZGARA

Zengin menüsü, lezzetli et ürünleri ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla Karamürsel’in en sevilen markalarından biri olan Bilgiçler Köfte Izgara ve Kahvaltı Salonu’nu, sadece Karamürsellileri değil her gün il dışından gelen yüzlerce kişiyi de ağırlıyor.
 

Yolu Karamürsel’den geçip de Bilgiçler’e uğramamış; o nefis köftelerin, ızgaraların tadına bakmamış kimse var mıdır? Peki, bir pazar sabahı güne muhteşem Bilgiçler kahvaltıyla başlamamış; çeşit çeşit peynirler, zeytinler, reçeller ve mis gibi Bilgiçler sucuğu eşliğinde kahvaltı keyfi yapmamış kimse kalmış mıdır?

Zengin menüsü, lezzetli et ürünleri ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla ününü her geçen gün biraz daha artıran Bilgiçler Köfte Izgara ve Kahvaltı Salonu, uzun zamandır sadece Karamürsellilerin değil tüm Kocaeli halkının en popüler mekanlarından biri. Kendi çiftliklerinde yetişen hayvanlardan elde edilen et ve et ürünlerini en hijyenik, lezzetli ve güvenilir haliyle sofralarımıza taşıyan Bilgiçler, günden güne büyüyen markasıyla Karamürsel’in de parlayan yıldızı.

Kocaeli halkına, Karamürsel’in merkezindeki Bilgiçler Et Market ile Ereğli ve Başiskele’de bulunan iki restoranla hizmet veren Bilgiçler’in sahibi, Karamürselli üç erkek kardeş. Erkan Bilgiç, Erdin Bilgiç, Engin Bilgiç kardeşler; 1999 yılında devraldıkları kasap dükkanını her gün biraz daha geliştirerek, Kocaeli genelinde tanınan bir marka haline getirmeyi başardı. Dilerseniz gelin, Bilgiçler kardeşlerin başarı hikayesini dinlemeye en başından başlayalım.

BABA MESLEĞİ

Karamürsel’in Karapınar Köyü’nde, 1990 yılından beri baba mesleği olan besicilikle uğraşan Bilgiç kardeşlerin ticari hayatı, 1999 yılında devraldıkları kasap dükkanıyla yön değiştirmiş. Karamürsel merkezde hizmet veren Bilgiçler Et Market ile perakende et satışına başlayan üç kardeş, daha sonra kendi çiftliklerinde yetişen hayvanlardan elde etikleri etleri, son tüketiciye ulaştırmaya karar vermiş.

Erkan Bey o süreci şu sözlerle anlatıyor: “1999 yılında devraldığımız Bilgiçler Et Market’te, kenti çiftliğimizde yetiştirdiğimiz etlerin perakende satışını yapmaya başladık. Bir süre sonra da bu etleri pişmiş olarak, en lezzetli haliyle Karamürselli hemşerilerimizle buluşturmaya karar verdik.

Bu amaçla kolları sıvadık; 2010 yılında Bilgiçler Et-Köfte-Izgara-Kahvaltı Salonu’nun ilk şubesini Ereğli’de, 2016 yılında da ikinci şubesini Başiskele’de hayata geçirdik. Şu anda ben restoranlarla, Erdin Bey Karamürsel’deki Bilgiç Et Market’le, Engin Bey de besi çiftliğimiz ve tedarik işleriyle ilgileniyor.”

ÜNÜ İL DIŞINA TAŞTI

Açıldığı ilk günden itibaren menüsündeki nefis lezzetler ve hizmet kalitesiyle müdavimlerinin sayısını her geçen gün artıran Bilgiçler Köfte ve Izgara Salonu, şu anda Karamürsellilerin vazgeçilmez mekanları arasında.

Şüphesiz, bu ilginin en büyük nedenlerinden biri Bilgiçler’in dillere destan köftesi. Bilgiç ailesinin çiftliğinden gelen en kaliteli etlerle yapılan ve taze taze pişirilerek servis edilen bu nefis köfte, bir yiyenin bir daha vazgeçemediği türden. Yanındaki piyazla birlikte lezzeti daha da katmerlenen ve ünü çoktan il dışına taşan Bilgiçler köfte, gerçek bir lezzet şöleni isteyenlerin ilk tercihi.

Bilgiçler’de köftenin yanı sıra her damak tadına uygun farklı lezzetler de bulmak mümkün. Izgara et çeşitlerinden sucuğa, tavuktan tazecik salatalara, patates kızartmasından tatlı çeşitlerine kadar oldukça zengin bir menüye sahip olan Bilgiçler Köfte ve Izgara Salonu, kahvaltısıyla da çok meşhur.

ZENGİN KAHVALTI

Özellikle hafta sonlarında gerek Karamürsel’den gerekse çevre il ve ilçelerden kahvaltı için gelen yüzlerce kişiyi ağırlayan mekanda, isteğe göre serpme ya da tabakta kahvaltı servisi yapılıyor. Bilgiçler’in, Karamürsel’in yerli üreticilerinden temin ettiği doğal ve sağlıklı ürünler, tavşan kanı çayla birlikte tadına doyulmaz bir kahvaltı ziyafetine dönüşüyor.

Peynir ve zeytin çeşitleri, doğal bal ve reçeller, tahin-pekmez, sucuk, sosis, salam, sigara böreği, yumurta çeşitleri, söğüş domates-salatalık, su böreği ve diğer pek çok çeşitten oluşan kahvaltı, hem doyurucu hem de fiyatıyla her keseye uygun.

Ereğli’deki salonunda 300 metrekaresi kapalı, 200 metrekaresi açık olmak kaydıyla toplam 500 metrekarelik bir alanda hizmet veren Bilgiçler, aynı anda 600 kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Misafirlerini yaklaşık 45 kişilik bir ekiple ağırlayan mekanda, müşteri memnuniyeti her şeyden önce geliyor. Kapılarını haftanın her günü sabah 08.00’de açan mekan, gece 01.00’e kadar güler yüzlü ve işinin uzmanı bir kadroyla hizmet veriyor. 

EKMEK KADAYIFINDA İDDİALI

Erkan Bilgiç, Bilgiçler markasının başarısının ve ürünlerinin bu kadar çok rağbet görmesinin sebeplerini şu cümlelerle açıklıyor: “Bilgiçler olarak, ‘üreticiden tüketiciye’ mantığıyla hareket ediyor ve kalitemize çok güveniyoruz. Tüm şubelerimizde sadece kendi üretimimiz olan et ürünlerini kullanıyoruz. Etimiz çok sağlıklı ve lezzetli olduğu için menümüzdeki ürünler de çok beğeniliyor. Özellikle köftemiz ve sucuğumuz çok meşhur.

Bilgiçler Köfte ve ızgara Salonu’nda, aynı zamanda kasap hizmeti de veriyoruz. Misafirlerimiz, diledikleri ürünü burada yiyebileceği gibi kiloyla alıp evlerinde de pişirebiliyor”

Bilgiçler’in sadece eti değil, diğer ürünleri de çok özel. Örneğin, yolu Bilgiçler’den geçen herkesin lezzetine hayran olduğu yoğurt, Adapazarı’nda özel olarak yaptırılıyor. Ekmek kadayıfı ve fırın sütlaç da mekanın etten sonra en iddialı olduğu çeşitlerin başında geliyor. Bilgiçler’de ayrıca, yine özel olarak yaptırılan triliçe ve peynir tatlısı da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında.

BÜYÜMEYE DEVAM!

Et ürünleri konusunda olduğu gibi işletmecilik alanında da kendini ispatlayan Bilgiç kardeşlerin hedefi, büyümeye devam etmek. Şube sayısını artırmak için çalışmalarına devam eden erkan Bilgiç, Erdin Bilgiç ve Engin Bilgiç bir sonraki şubeyi Körfez ya da Gebze civarında açmayı planlıyor.

Eğer sizin de yolunuz Karamürsel’e düşerse, Ereğli’den geçerken kısa bir mola vermeyi ihmal etmeyin; Bilgiçler’in nefis ızgaralarının ve muhteşem ekmek kadayıfının tadına bakmadan geçmeyin.