ARAMA
Karamürsel Belediye Başkanlığı

Köfteci Nurettin

Geri
Köfteci Nurettin

Oğlak çevirmesiyle meşhur
Köfteci Nurettin

Kızderbent’te bulunan Köfteci Nurettin’e sırf oğlak eti yemeye gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
 

Karamürsel’e bağlı Kızderbent Mahallesi aynı zamanda oğlak çevirmesi ile de meşhurdur. Kızderbent’in eski belediye başkanlarından Nurettin Altun’un sahibi olduğu ‘Köfteci Nurettin’de yapılan oğlak çevirmenin ünü Karamürsel’i çoktan aşıp Kocaeli, hatta ülke geneline yayılmıştır. Oğlak sezonunda Karamürsel’in yanı sıra Yalova’dan, Bursa’dan, İznik’ten Orhangazi’den, Gebze’den çok sayıda müşteriyi ağırlayan Köfteci Nurettin, Kızderbent’e gelemeyenleri de unutmamış. Tadı damağında kalanlar için İstanbul’a, Ankara’ya, hatta Antalya’ya özel kaplarda oğlak çevirme göndermeye başlamış.

30 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR

Uzun yıllar belediye meclis üyeliği yapan, ‘Kızderbent’in son belediye başkanı’ unvanını da elinde bulunduran Nurettin Altun, ‘Köfteci Nurettin’in neden bu kadar meşhur olduğunu bakın nasıl anlatıyor: “30 yıldır bu işi yapıyoruz, baba mesleğini devam ettiriyoruz. Küçük bir kasap dükkanıyla başladık, kendi yetiştirdiğimiz hayvanların etini hem sattık hem de köfte yaptık. Kiloyla köfte satışını ilk biz başlattık, diğerleri bizi takip etti. Köftelerimiz o kadar beğenildi ki daha büyük bir yere geçmek zorunda kaldık. Eski restoranımızda 40-50 kişiyi ağırlayabiliyorduk, şimdi ise 200-300 kişiye aynı anda servis açabiliyoruz. Köftenin yanı sıra oğlak çevirme ve kuzu tandırımız da meşhur.

MORALİ BOZUKSA KESMEM!

Gerek köfte gerek tandır gerekse oğlak çevirmenin bu kadar lezzetli olmasının en büyük nedeni, kendi yetiştirdiğimiz hayvanların etini kullanmamızdan kaynaklanıyor. 18 ayı geçmiş danayı, 6 ayı geçmiş kuzuyu kesmeyiz. Bir de morali bozuk hayvanı kesmeyiz. Bakarım hayvana eğer morali bozuksa bırakırım, başkasını keserim. Moral bozukluğunun lezzete etkisi olduğunu düşünüyorum. Oğlak ise 10 kiloya ulaştığında kesilir. Oğlak eti yemek için sezonunu beklemek gerekir. Oğlak sezonu 6 Mayıs’ta açılır ve yaklaşık 3.5 ay sürer. Özellikle anne sütüyle beslenmiş oğlakları seçeriz, özel fırınlarda pişiririz ve tuz haricinde hiçbir katkı maddesi kullanmayız.

TADI DAMAĞINDA KALANLAR...

Sezonda 1500’ün üzerinde tandır yaparız. Kendi yetiştirdiğimiz hayvanlar yetmezse yine kendi köyümüzden ya da civar köylerden hayvan alırız. Özellikle oğlak sezonunda civar illerden çok müşterimiz oluyor. Bir kere yiyip de tadı damağında kalanların ancak fırsat bulup Kızderbent’e gelemeyenlerin taleplerine de yanıt vermeye çalışıyoruz. Oğlak etini özel kaplarda adreslerine gönderiyoruz.” Köfteci Nurettin’in Karamürsel’de de bir şubesi var ancak orada oğlak çevirme yapılmıyor. Oğlak eti yemek isteyenlerin Kızderbent’e gitmesi gerekiyor. Nurettin Altun, Köfteci Nurettin’in iki şubesinde toplam 35 kişi çalıştırarak, istihdama da katkı sağlıyor.